Copyright ©  
HOME.
SIKABAIT.
JERKBAITS.
FOTO'S.
 Contact & ProShop.
Snoek/Hecht/Brochet/Gädda/Gedde/Pike/Lucio/Luccio/Muskie/Snoekbaars/Zander/Pike-perch/Lucio-perca/Sandre/Walleye/Baars/Perca/Perch/Barsch/Forelle/Trout/Forel/Forell/Zeebaars/Bass/Lubina/Brazino/Snoekvissen/Pike fishing/ Brochet pêche/Hecht Angeln/Gädda fiske/Pike fiskeri/Chizo pesca/Luccio di pesca/Musky fishing/Muskie fishing/Snoekbaarsvissen/Walleye fishing/Bass fishing/Pike perch fishing/Pikeperch fiskeri/Pesca de pikeperch/Pêche du sandre/Gös fiske/Gös

Jerkbaits

De Sikabait jerkbaits zijn allen handgemaakt, er  zijn twee types  de Sikabait Lavina (15cm/83g) en de Sikabait Odissa (16cm/95g).

Bij het ontwerpen van de Sikabait was het uitgangspunt een jerkbait maken met een optimale vangkracht,eentje waar alles inzit om roofvis mee te verleiden. Aan de actie/geluid/kleur/ogen wordt extra aandacht besteed .

 

De Sikabait jerkbait heeft een meervoudige ratel meegekregen die zorgt voor het kenmerkend geluid en die de noodzakelijke trillingen veroorzaakt. Tergelijkertijd wordt de actie van de Sikabait erdoor verfijnd.

Elke Sikabait is met de grootste precisie en zorg uitgelood. De types Lavina en Odissa zijn beide suspending/licht

zinkend uitgelood. Haakadvies:Gamakatsu 1/0 tot 2/0

 

 

De actie

De Sikabait Lavina en Odissa hebben de actie van een glider  maar bovendien combineren ze dat met een rollende actie waarbij de flanken een sterk kantelende actie hebben. Dit maakt dat het zijdelingse profiel van de jerkbait mooi te zien is.

Als je hard doortikt tijdens het jerken draait hij  mooi met zijn buik omhoog,net als een gewonde aasvis die alsnog probeert te ontsnappen aan zijn aanvaller.

Sikabait Lavina is de lichtere versie en heeft een snellere actie dan de Odissa die op zijn beurt een tragere actie maar een grotere flank heeft.

Kleuren

Sikabait jerkbaits is verkrijgbaar in meerdere kleuren, volledige kleurkaart komt eraan hier alvast een overzicht van de kleuren, kleur op aanvraag is eveneens mogelijk.
 

Natural Shad
BlueGreen Shad
Violet Shad
Blue Shad
Marble Shad
Pink Marble Shad
Northen Pike
Pink Northen Pike
Natural Perch
Yellow Perch
Orange Perch
Rainbow Trout
Mackerel
Carp
Fire Tiger
Tiger
Green Fire
Goldfish
Redhead
Zebra
White Shad
Black Shad
Fire Black
Swedish Blue